De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 26 mei 2016

Azc Harlingen komt op Balkland REGIO2
Harlingen - De gemeenteraad in Harlingen heeft gisteravond met ruime meerderheid ingestemd met de komst van een asielzoekerscentrum (azc) op het Balklandterrein bij de Westerzeedijk. Dat azc blijft vijf tot tien jaar staan en gaat ruimte bieden aan driehonderd vluchtelingen.
De instemming van de raad kwam er uiteindelijk vrij soepel. Alleen de Wad’n Partij en OPA (in totaal twee van de zeventien zetels) stemden tegen het voorstel. De Wad’n Partij keerde zich tegen de komst van het azc op zich; OPA had liever gezien dat de raad koos voor het braakliggende en verder weg gelegen Koementerrein als locatie.
In de raadscommissievergadering van twee weken geleden leken meer partijen nog een voorkeur voor het Koementerrein te hebben, maar die wens was gisteravond grotendeels verdwenen. Alle andere fracties schaarden zich achter het voorstel voor het Balkland, al hadden onder meer de VVD en D66 liever gezien dat zij zelf een locatie hadden kunnen kiezen, in plaats van dat het college dat deed.
Toch zagen ook deze partijen de voordelen van Balkland boven Koemen: het is beter bereikbaar, ligt dichter bij voorzieningen en kan snel worden ingericht voor een azc.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 26 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties