De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiodinsdag, 24 mei 2016

Jorwert bijna klaar voor opvang van Syrisch gezin
Jorwert - De verbouw van het Jorwerter dorpshuis Ons Huis tot een ruime eengezinswoning is bijna afgerond. Volgende week arriveert het Syrische vluchtelingengezin Al Zaidan. De huurovereenkomst is getekend en de familie heeft zich gisteren ingeschreven als nieuwe ingezetenen van de gemeente Littenseradiel.
Het gezin Al Zaidan bestaat naast vader en moeder uit acht kinderen in de leeftijd van twee tot zeventien jaar. Ze zijn gevlucht uit de Syrische stad Daraa, waar hevig werd gevochten tussen het regeringsleger van Bashar al-Assad en opstandelingen. Sinds oktober 2015 is de familie in Nederland, waar ze werden opgevangen in het asielzoekerscentrum in het Brabantse Oisterwijk.
Een van de acht kinderen was al eerder in Nederland. Samen met een oom maakte hij vorig jaar in een rubberboot de oversteek van Turkije naar Griekenland. Hij verbleef dertien dagen op zee, maar wist heelhuids de vaste wal te bereiken. ,,Hy hat yn de ôfrűne tiid aardich Nederlânsk leard en wie juster tolk. De famylje praat allinne Arabysk", aldus voorzitter Douwe de Bildt van dorpsbelang.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 24 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties