De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportvrijdag, 20 mei 2016

Weening bekroont fraaie solo met zege en leiderstrui
Rjukan - Pieter Weening gaat vandaag als nieuwe leider van start in de de Ronde van Noorwegen. De 35-jarige wielrenner uit Harkema dankt die status aan de ritwinst van gisteren. Weening reed in de tweede etappe solo naar de aankomst bergop en deed dat met zodanig veel marge op de concurrenten dat hij ook de leiding in het klassement wist te grijpen.
De Fries, kopman van de Nederlandse Roompotploeg, was zonder meer de sterkste in de zware tweede etappe tussen Kragerö en Rjukan. Weening sprong op de besneeuwde slotklim weg uit de voorste groep en reed de laatste twintig kilometer solo. ,,Toen ik boven op de berg een gaatje had, wist ik dat ik kon winnen", reageerde hij gisteren.
De Fries koos op een kilometer van de top de aanval en hield het vol tot aan de finish, ondanks pogingen van onder anderen de Noorse publiekslieveling Edvald Boasson Hagen om het gat dicht te rijden.
Weening nam de gele leiderstrui over van Steele Van Hoff, de Australiër die woensdag de openingsetappe in Noorwegen had gewonnen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties