De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Sportvrijdag, 20 mei 2016

Zeges Go Ahead en NAC slecht nieuws voor SC Cambuur
Breda/Deventer - De kans dat SC Cambuur volgend seizoen alsnog in de eredivisie speelt, is gisteren nog kleiner geworden dan die al was. De Leeuwarders zouden eventueel de 'vrij’ plek kunnen innemen van FC Twente als die club daadwerkelijk een divisie teruggezet wordt. Maar dan moeten de nummers zestien (Willem II) en zeventien (De Graafschap) wel als winnaars uit de play-offs voor promotie en degradatie komen. Beide clubs verloren echter gisteren in de heenronde tegen respectievelijk NAC Breda (2-1) en Go Ahead Eagles (4-1).
Als een of beide eerstedivisieclubs zondag de voorsprong met succes verdedigt, kan het kleine sprankje hoop van Cambuur op eredivisie de prullenbak in. Willem II is als nummer zestien de eerste gegadigde om de eventuele plek van FC Twente in te nemen. Als de Tilburgers in de return tegen NAC alsnog zelf handhaving afdwingen, is De Graafschap veilig.
De ploeg uit Doetinchem moet al haar hoop waarschijnlijk op een zege van Willem II richten, want zelf de 4-1 nederlaag van gisteravond goedmaken, lijkt onbegonnen werk. De Graafschap zal echter wel vol aan de bak moeten, aangezien de return tegen Eagles éérder wordt gespeeld dan die van Willem II tegen NAC Breda.
Go Ahead Eagles verpletterde in de eigen Adelaarshorst in Deventer gisteren De Graafschap met 4-1. De kans is daardoor groot dat de ploeg uit Deventer na één seizoen al terugkeert in de eredivisie.
Randy Wolters opende de score, waarna Sander Duits na een half uur uit een strafschop de marge verdubbelde. De Graafschap kwam met een man minder te staan toen aanvoerder Ted van de Pavert met rood werd weggestuurd. In ondertal kwam de eredivisieclub via Alexander Bannink weliswaar terug tot 2-1, maar kort voor rust maakte Kenny Teijsse er 3-1 van. In blessuretijd van de tweede helft maakte Wolters de min of meer beslissende 4-1.
Minder fors was het verlies van Willem II. De vertrekkende trainer Jurgen Streppel (naar sc Heerenveen) benadrukte vooraf dat Willem II het behoud in de eredivisie op eigen kracht wil veiligstellen. In de derde minuut profiteerde Guus Hupperts van zwak verdedigingswerk bij de thuisploeg (0-1), maar NAC bezorgde de Friese doelman Jelle ten Rouwelaar (Joure) in zijn laatste duel in Breda de winst: 2-1. Kevin Brands maakte gelijk, Mats Seuntjes scoorde de winnende treffer vijf minuten voor tijd.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties