De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodonderdag, 19 mei 2016

63-jarige timmerman krijgt na drie jaar WW een baan
Wolvega - ,,De hoop op een contract op mijn leeftijd had ik al lang opgegeven. Ik zat drie jaar in de WW, heb me suf gesolliciteerd, maar kreeg overal nul op het rekest", zegt de 63-jarige Jannes Mulder uit Wolvega. Via het re-integratiebedrijf van de gemeente Weststellingwerf kreeg hij onlangs een jaarcontract bij Meubelmakerij De Esdoorn in zijn woonplaats. ,,Ik sprong een gat in de lucht, geweldig."
Mulder is directeur Mark Manchester van De Esdoorn enorm dankbaar. ,,Ik waardeer dit erg." Maar bedankjes zijn helemaal niet nodig, zegt Manchester. ,,Het team is blij met jou. Je bent een doorzetter en daarmee een goed voorbeeld voor onze stagiair van vijftien." Mulder knikt. ,,Ik houd niet van treuzelen."
Wegbezuinigd
Mulder was zijn hele werkzame leven timmerman. Eerst bij Boll & Sharp in Wolvega en de laatste 23 jaar bij de timmerfabriek in Joure. Daar raakte hij drie jaar geleden zijn baan kwijt bij een reorganisatie. Drie jaar solliciteren leverde niets op, totdat de jobhunter (Dienst in Bedrijf) van Weststellingwerf hem in aanraking bracht met De Esdoorn, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van meubels voor kinderdagverblijven. In 1991 begon Manchester de zaak in Amsterdam. ,,Daar werkte ik veel met freelancers. Eén van hen was een man van zeventig, een fantastische werker. Tijdens de pauze was hij altijd de eerste die zei: kom op jongens, we gaan er weer tegenaan. Die mentaliteit herken ik in Jannes."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 19 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties