De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Rapport: Stenden en NHL Hogeschool moeten samen
Leeuwarden - Om in de toekomst volwaardig en betrouwbaar hoger beroepsonderwijs aan te kunnen bieden, is een fusie tussen de hogescholen Stenden en NHL Hogeschool, met hoofdvestigingen in Leeuwarden, onvermijdelijk. Dat staat in het document Rapportage Trance 1 Roadmap Fusie, dat in opdracht van de beide colleges van bestuur van de hogescholen is geschreven.
Twee jaar gelden maakten de besturen van NHL en Stenden bekend dat ze de mogelijkheid van een fusie wilden onderzoeken. Oorspronkelijk zouden de hogescholen in september van dit jaar fuseren, maar de medezeggenschapsraden keurden vorig jaar het fusievoorstel af.
In het rapport dat nu is gepubliceerd pleiten de opstellers opnieuw voor fusie. Als de hogescholen samen verder gaan, maakt hen dat op allerlei fronten toekomstbestendiger, aldus het rapport. Dat geldt onder meer voor de studentenaantallen en de kwaliteit van onderwijs.
De medezeggenschapsraden moeten zich nu uitspreken over de rapportage. Die van NHL hield gistermiddag een inloopspreekuur, waar personeel zich over de fusie kon uitspreken. Wat deze middag opleverde, wil een woordvoerder van de medezeggenschapsraad niet meedelen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 18 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties