De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodinsdag, 17 mei 2016

Actie voor dekkend Fries reanimatie-netwerk
Leeuwarden - De kans om een hartstilstand te overleven, ligt in Fryslân naar schatting op 17 tot 18 procent. Dat is 8 procent lager dan in bijvoorbeeld Twente. De reden: daar zijn meer burgerhulpverleners (bhv’ers). Momenteel zijn er ruim zesduizend Friese bhv’ers aangemeld bij Hartslagnu. Erwin Duursma van Stichting Fryslân Hartveilig hoopt dit aantal te hebben verdubbeld in 2018.
De Friese media en Stichting Fryslân Hartveilig voeren van 21 mei tot 28 mei actie onder de noemer ' Klopjend hert’ om meer mensen te bewegen zich te bekwamen in reanimatie en zich aan te sluiten bij de stichting. Het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant besteden in de komende week in krantenartikelen aandacht aan het onderwerp. Omrop Fryslân brengt het onderwerp via de verschillende tv-programma’s naar voren.
Met tien- tot twaalfduizend deelnemers moet het lukken een goed dekkend netwerk te maken zodat bij een hartstilstand binnen zes minuten gestart kan worden met reanimatie. Het aantal klinkt ambitieus, maar is haalbaar. Duursma: ,,Er zijn heel veel mensen die nu al kunnen reanimeren, bijvoorbeeld mensen die werken in de zorg, maar die nog niet zijn aangemeld."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 17 mei.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties