De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportvrijdag, 13 mei 2016

Nynke Oud vervolgt volleybalcarrière in Frankrijk
Sneek - Volleybalsters Nynke Oud uit Sneek gaat volgend seizoen aan de slag in het noordoosten van Frankrijk. De 22-jarige spelverdeelster, die de afgelopen twee seizoenen met VC Sneek landskampioen werd en aangaf toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, heeft een eenjarig contract getekend bij Terville Florange Olympique Club (FOC). Dat is een ploeg die de afgelopen jaren uitkwam in de hoogste Franse volleybaldivisie, de Ligue A.
Door Bert Kalteren
Oud is blij dat ze al zo snel duidelijkheid heeft. ,,Het is heel prettig dat het rond is. Samen met mijn zaakwaarnemer Joost Kooistra zijn we er al enige tijd mee bezig geweest, maar het is nu definitief. Ik heb een contract getekend voor één jaar", vertelde de Sneker volleybalster. ,,Ik had niet verwacht dat het zo snel rond zou komen, maar ben er wel heel blij mee. Dan kan ik het nu naast me neerleggen. Dit geeft toch een stukje rust."
Stap omhoog
Bovendien kan ze in de tussentijd proberen de Franse taal weer wat op te halen. ,,Ik zal... - De rest van dit verhaal lees je vandaag in de papieren editie van het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties