De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiowoensdag, 11 mei 2016

Onderzoek: veel fouten bij ruimen graven in Huizum
Leeuwarden - Er zijn veel fouten gemaakt bij het opruimen van graven op begraafplaats Huizum in Leeuwarden. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Berenschot.
Dat onderzoek werd ingesteld na een anonieme mail van een groep medewerkers van de gemeente die zich de 'klokkenluiders’ noemen. Zij stuurden op 23 januari een mail aan de raad en pers over de misstanden op de begraafplaats. Graven zouden onrechtmatig zijn geruimd en ook zou er sprake zijn van een angstcultuur onder de medewerkers.
In diezelfde mail gaven zij ook aan dat er met het aanbestedingsbeleid bij de dienst Wijkzaken van alles mis was. Opdrachten zouden vaak worden gegund aan bevriende ondernemers. Ook dat is onderzocht door forensische accountants die ruim 17.000 dossiers ontvingen en daarvan 32 volledig uitzochten.
Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat er geen sprake is van vriendjespolitiek of verdachte omstandigheden. Wel zijn er slordigheden ontdekt in de dossiers en was niet alles op orde.
Het college wil de opzet van het aanbestedingsbeleid en het inkoopbeleid onder de loep nemen en aanscherpen. Een vervolgonderzoek is echter niet nodig.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties