De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Regiowoensdag, 11 mei 2016

Koopzondag leidt opnieuw tot discussie
Drachten - Bij de inspraakbijeenkomst van de gemeenteraad van Smallingerland over de invoering van de koopzondag, lieten gisteren opnieuw veel ondernemers zich uit vr de zondagopenstelling van winkels. Slechts enkele insprekers spraken zich uit tegen de koopzondag.
De voorstanders van de zondagopenstelling lieten van zich horen, net als bij de uitkomst van een rondgang onder ondernemers die eerder naar de gemeente werd verzonden. Ondernemers en bedrijfsleiders van Albert Heijn, het Friese Schathuis, Elinga Mode, de Mediamarkt en verschillende andere winkels wezen er nogmaals op dat Drachtster ondernemers veel omzet verliezen aan buurdorpen en -steden waar de winkels wl open kunnen op zondag.
Slechts n inspreker was niet rechtstreeks verbonden aan (de leiding van) een bedrijf. Deze inspreker, Marco Bijl uit Houtigehage, is werknemer bij een groothandel. Hij zei dat hij vreest dat toekomstige collegas door hun werkgever min of meer worden verplicht op zondag te werken. ,,Aan mensen wordt straks een contract voorgelegd met de vraag of ze willen werken op zondag. Maar als je dat niet doet, word je niet aangenomen."
Bijl werd tegengesproken door verschillende ondernemers. Zij zeiden onder meer dat veel mensen juist graag willen werken op zondag. Manager Sander Mons van de Albert Heijn aan het Kiryat Onoplein wees er op dat zondagopenstelling veel extra werkgelegenheid kan opleveren. ,,Voor elke twee klanten die wat kopen, kunnen wij een medewerker een uur betaald werk laten doen."
Albert Thomas de Boer sprak in namens de SGP als tegenstander van de zondagopening. De Boer, tevens ondernemer van landbouwgroothandel A. Th. de Boer, zei dat bezoekers van kerkdiensten ,,niet een zondags gevoel" zouden krijgen als ze tussen het winkelpubliek over De Kaden moeten lopen. ,,Het wordt moeilijker om de zondag te beleven zoals God die heeft bedoeld."
De raad spreekt er waarschijnlijk over twee weken over.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Ik geef A. Th. de Boer gelijk al zou het alleen al zijn dat de Gemeente Smallingerland hem gaat boycotten. Misschien zou het wel andersom moeten dat je als Gemeente Smallingerland nooit weer een kilo spullen bij hun kunt kopen. De Boer zal uiteindelijk als de winnaar uit de bus komen. College B&W Smallingerland, ga eerst eens bij jezelf te rade. Take the log out of your own eye before you mention the splinter out of somebody elses. The best of luck!!

Geert Hofstra, Drachten - donderdag, 2 juni 2016


regio
Familieberichten
Advertenties