De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Sportmaandag, 9 mei 2016

Natuurlijke habitat
In de namiddag van 5 mei liep ik met stramme benen over het hoofdstation van Groningen. Die ochtend had ik voor het eerst sinds vorige zomer weer eens tegen een bal getrapt op het Hemelvaartstoernooi in Harkema. Daar doen we sinds een jaar of vijf aan mee met een team van een ratjetoe aan Friese media.
Op en rond het veld had ik vooral uitgeblonken in gemok. Coach en Omrop Fryslan-collega Roelof de Vries had het namelijk gewaagd mij - met de conditie van een plofkip maar het opgeblazen ego van een heteluchtballon - als rechtsback in te laten vallen in de tweede wedstrijd tegen Opende.
De behendige linksbuiten uit De Grinzer Pein keek handenwrijvend toe hoe ik sjokkend en mopperend binnen de lijnen kwam en liet me in de tien minuten daarna alle hoeken van het veld zien. Het was vooral aan fotograaf en verborgen topkeeper André Weening te danken dat we slechts met 2-0 verloren.
Enkel en alleen om van mijn gezanik af te zijn, kreeg ik in de wedstrijd daarna een basisplaats als aanvaller. Maar op een vernuftig hakballetje bij de cornervlag na, ging er ook bij dat laatste optreden tegen Young Boys vooral heel veel hopeloos mis.
Enfin, eenmaal in Groningen liep ik nog steeds wat chagrijnig naar het Stadspark vanwege het bevrijdingsfestival aldaar. Vanaf het Emmaviaduct zag ik twee Arriva-treinen op twee sporen naast elkaar staan, badend in de zon en wachtend op reizigers. Op de eerste spurter stonden de namen Riemer en Annie. De tweede was vernoemd naar Foppe de Haan.
Maar geen 'Foppe en Geke’ dus. De wederhelft van De Haan was rond de terugkeer van haar man als trainer van sc Heerenveen in oktober veelvuldig in het nieuws. Niet dat ze de media zelf opzocht. Nee, Foppe zei te pas en te onpas dat het van de gratie van Geke afhing of hij als krasse zeventiger dag in dag uit weer met jonge honden op het trainingsveld mocht staan. Zijn natuurlijke habitat.
Foppe kreeg toestemming. Eerst slechts voor vier wedstrijden, maar later streek Geke met de hand over haar hart en mocht Foppe zelfs tot het eind van het seizoen blijven. Gisteren was het dan echt voorbij. Vanaf nu staat Geke weer zonder concurrentie van die andere grote liefde op de eerste plaats. Al houdt Foppe morgenavond wel een lezing in Veendam. Samen met Evert ten Napel. Deksels en drommels, moet Geke denken.
Reageren? Twitter: @ErnstSlagter of mail: sport@frieschdagblad.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties