De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Geloof & Kerkzaterdag, 7 mei 2016

Ds. Roger Wind nu ook als predikant met pensioen
Franeker - Ds. Roger Wind (65) uit Franeker gaat op 19 mei met emeritaat. Om dat moment te markeren is er zondag een afscheidsdienst in de Franeker Martinikerk.
Op 5 juli 1981 werd Wind vanwege zijn werk als geestelijk verzorger verbonden aan de toen nog Gereformeerde Kerk van Franeker, als predikant met bijzondere opdracht. ,,Ik ben al die tijd aan de kerkelijke gemeente van Franeker verbonden geweest. Het is daarom goed om hier ook afscheid te nemen.’’
Vorig jaar juli nam Wind, voormalig columnist van het Friesch Dagblad, al afscheid van zijn werkgever, GGZ Friesland, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Wind had jaarlijks nog vele preekbeurten door heel Fryslân en was daardoor zeer bekend en geliefd. Hij neemt nu een ,,sabbatsjaar" als het gaat om het aannemen van preekbeurten. ,,Voor dit en volgend jaar komt er even niks in de agenda. Ik heb alleen toegezegd voor een kerstnachtdienst in 2017." In de dienst van morgen gaan Lieuwe Bergstra en Roger Wind voor. Aanvang is 9.30 uur.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties