De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiozaterdag, 7 mei 2016

Fries project helpt meiden aan diploma
Leeuwarden - Jongeren die te maken hebben met hulpverlening komen te vaak in de knel in het onderwijs. Het expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties Fier in Leeuwarden is daarom een project gestart om cliŽnten naar een diploma en een baan toe te leiden. Minister Jet Bussemaker heeft persoonlijk groen licht gegeven voor het project 'Eerst een diploma en een baan‚Äô.
,,Kinderen en jongeren die vaak al heel vroeg te maken hebben met mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik presteren veelal minder goed op school", vertelt Anke van Dijke, die samen met Linde Terpstra de directie van Fier vormt. ,,Een probleem bij een trauma is dat dat het IQ drukt. Maar ze zijn ook minder geconcentreerd, worden vaak buitengesloten en met name in de puberteit zakken ze dan verder weg. Bij Fier lukte het aardig de schoolloopbaan op te pakken maar als ze op zich zelf gaan, krijgen ze toch vaak een terugval."
In het project wordt een cliŽnt van Fier gekoppeld aan een motivator: een vrijwilliger die ondersteunt en het hele traject meeloopt. ,,Ze nemen de steunstructuur van de ouders over. Niet in projecten of met allerlei regels, maar een verbinding met de cliŽnt aangaan en als het ware een familiestructuur compenseren."
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van zaterdag 7 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties