De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Regiowoensdag, 4 mei 2016

Zes gegadigden voor zwembad De Frosk
De Westereen - Er zijn zes gegadigden voor het uitbaten van zwembad De Frosk in De Westereen. De curator, Wybe Mollema, heeft de namen doorgespeeld aan de eigenaar van het zwembadpand, J.W. Montferland Vastgoed.
<cci:TypographyTag class="character" displayname="TypographyTag(1)" name="TypographyTag1">De </cci:TypographyTag>exploitant van zwembad De Frosk ging begin april van dit jaar failliet. De eigenaar van het pand bleef buiten het faillissement.
Doorstart
In principe gaat De Frosk komende maandag dicht, maar het college van B en W wil nog deze week om tafel met de politiek om te kijken of het zwembad een paar maanden langer open kan blijven.
<cci:TypographyTag class="character" displayname="TypographyTag(11)" name="TypographyTag11">,,Da</cci:TypographyTag>t gaat uiteraard geld kosten. Maar op die manier zou een doorstart van bijvoorbeeld een burgerinitiatief wel een grotere kans van slagen hebben", aldus gemeentewoordvoerder Ferdie van den Brink. De gemeente Dantumadiel heeft eerder al geld vrijgemaakt om de sluiting van het zwembad over de meivakantie heen te tillen.
Stichting
Dat initiatief komt van het actiecomité voor De Frosk. Zij willen een stichting opzetten, naar voorbeeld van het zwembad De Kûpe in Buitenpost om dan zelf de exploitatie en de zwemlessen mogelijk te maken. Volgens initiatiefnemer Anke Wijbenga is er genoeg draagvlak. ,,Mei ús petysje ha wy 2950 hântekeningen byinoar krigen."
De curator kan weinig betekenen voor een eventuele doorstart, omdat het faillissement alleen de eerdere uitbater NLG De Frosk betreft. In de petitie heef het actiecomité daarom aan de gemeente gevraagd of Dantumadiel het zwembad terug kan kopen van J.W. Montferland Vastgoed om op die manier meer zeggenschap te krijgen. ,,Ik tink dat it foar ús dan makliker wurdt. Sa’n kommersjele partij sit faak net te wachtsjen op sa’n boargerinisjatyf."
Wybenga weet niet precies wat de langere openstelling zal gaan kosten. ,,Der binne aardich wat bedragen oer tafel gien." De bijdrage blijft onder de ton.
De gemeente Dantumadiel probeert via de rechter af te dwingen dat het zwembad, volgens afspraak, tot 2020 openblijft voor zwemlessen. De onderhandelingen daaromtrent spelen zich af op ,,advocatenniveau", aldus gemeentewoordvoerder Ferdie van den Brink.
De gemeente heeft al langere tijd een geschil met het bedrijf over De Frosk, onder meer over de bruidsschat van acht ton die de huidige eigenaar in 2012 meekreeg na de overname van het zwembad in De Westereen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties