De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodinsdag, 3 mei 2016

Mooi weer op komst: Friese campings lopen vol
Earnewâld - De campings maken zich op voor een druk Hemelvaartweekeinde, dan wordt het eindelijk mooi weer en dat merken de ondernemers.
Nog geen week geleden gleden auto’s van de weg in hagelbuien en lag er een witte deken in Drenthe. Koningsdag was kouder dan Kerst en april leek verdacht veel op de herfst. Reisorganisaties meldden een run op last minutes naar zonnige bestemmingen, maar de temperatuur klimt uit het dal en in het weekeinde worden er zelfs temperaturen van boven de 20 graden voorspelt.
Vanwege die voorspelling begint het bij veel kampeerder te kriebelen. ,,Vooral mensen met een eigen caravan of camper besluiten dan eropuit te trekken", weet Ivo Gelsing van de Recron.
De Wilhelminahoeve van de familie Scheepsma in Elsloo is ook aangesloten bij SVR. Eigenaar Jan Scheepsma zit ongeacht het weer altijd wel vol met Hemelvaart en Pinksteren. ,,Maar ik krijg nu ook verzoekjes van mensen die langer willen blijven of eerder willen komen. Dat lukt niet altijd, maar dan stuur ik ze door naar collega’s in de buurt. We moeten elkaar wat helpen."
Bij It Wiid in Earnewâld zijn de populairdere plekken allemaal vergeven. ,,De plekken met meer comfort en zicht op het water zitten vol", zegt receptioniste Tsjet Elverdink. Met name mensen met een eigen caravan komen, maar hier en daar hebben ook mensen met een tent geboekt. ,,Zelfs de plaatsen op de groepsvelden, die rond deze tijd van het jaar leeg staan, worden nu verhuurd."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 3 mei

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties