De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Cultuurmaandag, 2 mei 2016

Dokkumer showkorpsen gaan samen op
Dokkum - De twee Dokkumer showkorpsen gaan hun straatoptredens voortaan gezamenlijk doen. Het moet uiteindelijk leiden tot een samengaan van het North Frisian Percussion Corps (NFPC) en Domuko.
NFPC telt 35 leden en heeft een gebrek aan melodie-instrumenten, terwijl de slagwerksectie goed bezet is. Domuko telt nog maar zestien leden, een majorettegroep met tien melodie-instrumentalisten. ,,Te min foar de takomst", zegt interim-voorzitter Jochum van der Veen van Domuko. Zijn vereniging maakt shows op populaire top-40 muziek, terwijl NFPC een op Ameriaanse leest geschoeid showorkest is. Volgend jaar hoopt NFPC weer naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade te gaan, zegt Reinder Cuperus. ,,Domuko-leden krije de kâns om mei ús mei te gean", aldus Cuperus. Beide verenigingen werden eind jaren vijftig opgericht, maar kampen nu met een teruglopend ledental. Ze hebben ieder een eigen accommodatie en trainen op zondag. NFPC ontstond als showkorps uit de christelijke muziekvereniging Oranje. Aanstaande vrijdag zullen de Dokkumer korpsen de elfstedenwandelaars verwelkomen.
Eerder gaven de fanfares uit Burgum (Hallelujah en Apollo) aan te onderzoeken om samen verder te gaan. De leden moeten daarover dit jaar nog beslissen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties