De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportzaterdag, 30 april 2016

PSV-huurling of niet, Vloet hoopt op zege Cambuur
De wedstrijd stond sinds eind januari rood omcirkeld in zijn agenda, maar dan wel als een waarin hij zou spelen. In plaats daarvan zit Rai Vloet morgen geblesseerd (knie) op de tribune bij PSV - Cambuur. En dat terwijl zowel zijn werkgever uit Eindhoven als de club die hem als huurling naar Leeuwarden haalde per se moet winnen. Wat doe je dan? ,,Hopen op een zege van Cambuur, want daar zit ik nu. Cambuur moet erin blijven. Maar PSV moet natuurlijk vervolgens wél kampioen worden. Ik hoop dat het beide lukt."
Door Gerard Bos
De twintigjarige Vloet staat nog tot 2018 onder contract bij de Eindhovenaren en zal na dit seizoen voor een nieuwe kans gaan bij PSV. Mogelijk wordt hij weer verhuurd aan een eredivisionist. Maar als SC Cambuur morgen van PSV verliest, zal het zeker niet de club uit Leeuwarden zijn. Die speelt dan namelijk na de zomer in de eerste divisie.
Van de degradant naar de kampioen? Het is niet ondenkbaar in het geval van Vloet. PSV en Ajax staan gelijk in puntenaantal, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Ajax treft in de slotronde De Graafschap; een duel dat waarschijnlijk een zege oplevert. Als PSV dus van Cambuur verliest, zal het voor de Eindhovenaren moeilijk worden de titel te grijpen.
Toch hoopt Vloet op een scenario waarin alles net goed valt voor zowel de Eindhovenaren als de Leeuwarders. ,,Ik weet dat die kans niet groot is, maar het zal niemand verbazen dat ik wil dat PSV kampioen wordt én dat we met Cambuur alsnog van die laatste plek afkomen."
Wie dacht dat Vloet het wel gezien heeft in Leeuwarden en zich niet meer druk maakt over of Cambuur degradeert, heeft het mis. Hij heeft dan ook een boodschap voor critici die menen dat huurlingen - tijdelijke krachten - zich minder betrokken voelen bij een club in degradatienood.
,,Misschien is dat wel het beeld dat bij sommigen bestaat over huurlingen. Maar dat is echt te kort door de bocht. Ik loop echt niet minder hard in het veld dan iemand die bijvoorbeeld tot 2020 vastligt. Integendeel. Juist als huurling wil je je laten zien. Aan de club die je verhuurt én aan de club die je huurt."
Vloet hoopt dan ook dat hij dit seizoen nog in actie kan komen voor Cambuur. Want minuten maken deed hij nog weinig. Hij miste vier duels en in de andere acht waren er drie basisplaatsen en vijf invalbeurten. Twee van die basisplaatsen waren nog onder Henk de Jong. Die vertok twee wedstrijden na Vloets komst.
Mislukt avontuur dus, sportief gezien? Het PSV-talent uit Schijndel wikt en weegt, om uit te komen op de term 'ongelukkig’. ,,Dat is een betere omschrijving. Liever had ik meer gespeeld, PSV had er vast ook meer van verwacht en Cambuur vast ook. Het is nu eenmaal zo gelopen. Ik heb wel altijd alles gegeven, laat dat duidelijk zijn."
Levensles
Zie daar een wijze levensles. Want van een PSV waar hij meer wedstrijden won dan verloor in de jeugd en in de beloften, toog Vloet naar een club die streed tegen degradatie. Ander voetbal, andere dynamiek. En: ander leven.
,,Als huurling zit je in een hotel. Net als Darryl Lachman en Kevin van Veen overigens. Dan heb je wat steun aan elkaar. Want het is toch wel even anders, hoor. Als voetballer had ik graag meer gespeeld, wilde én wil ik erin blijven met Cambuur. Maar als mens is het sowieso leerzaam geweest. Ook omdat je wel steeds de discipline moet hebben om er weer vol voor te gaan. Dat heb ik altijd gedaan op trainingen, ik heb niet verzaakt."
Misschien, heel misschien, zien de supporters van Cambuur hem alsnog in actie dit seizoen. ,,Aan hun heeft het in ieder geval niet gelegen hoe teleurstellend het seizoen verloopt. Zij hebben de ploeg altijd gesteund, dat is echt bijzonder. Ik hoop dat Cambuur erin blijft."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties