De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Regiozaterdag, 30 april 2016

Onberispelijke quilts met een verhaal
Leeuwarden - Eigenlijk exposeert ze nooit. De laatste keer was in 2000 in Wirdum. Honderd werkstukken waren er toen te zien. ,,En toen was ik dus nog maar tien jaar aan het quilten, hè. Ik zet nu wel eens wat op Facebook, en dan krijg ik allemaal vind-ik-leuks."
Josée Jakobs (74), tegenwoordig woonachtig in Huizum, is met recht een veelquiltster te noemen. Dat ze nu toch weer exposeert, komt doordat haar man vrijwilliger is bij de Dorpskerk in Huizum. Daar zijn vanaf vanmiddag vier zaterdagmiddagen veertig quilts van haar hand te zien, van tweepersoonsbedformaat tot miniatuurtjes. Een veelheid aan technieken passeert de revue. Jakobs heeft bij werkelijk iedere quilt een verhaal: waar de stofjes vandaan kwamen, bij welke workshop ze er inspiratie voor opdeed, voor wie hij was, noem maar op.
,,Alles heb ik zelf bedacht. Deze hier is heel klassiek, met blokken. Van A tot Z op de hand gedaan. Maar daar verderop hangt weer iets wat meer een verhaaltje is. Kijk, ik noem hem 'Het enge bos’. Je ziet het pad van Roodkapje en tussen de bomen allerlei enge ogen."
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van 30 april

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties