De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiodonderdag, 28 april 2016

Faillissement voor taxibedrijf Klomp
Leeuwarden - Taxivervoer Klomp uit Ede is failliet verklaard. Het bedrijf, dat vorige week uitstel van betaling kreeg, verzorgt in Fryslân het cliëntenvervoer van zorggroep Alliade (Talant/Meriant). Dat werk gaat eerst gewoon door, meldt woorvoerder Gerard Akkerman namens de zorginstelling. ,,Wij hebben de verzekering van de bewindvoerder dat er morgen (vandaag, red.) en overmorgen gereden wordt. Door dezelfde chauffeurs.’’
Alliade verwacht dat het vervoer ook na dit weekeinde is gegarandeerd. Bij het taxibedrijf werken zo’n vierhonderd mensen. Bewindvoerder Cees Klomp (geen familie) vroeg om het faillissement, met name omdat de uitbetaling van de salarissen onzeker was. De uitbetaling loopt nu via het UWV. Afgelopen maandag zegde ABN Amro toe dat zij de hoogstnoodzakelijke kosten voorlopig wil betalen, vertelt de curator. Het gaat dan om de brandstof, de verzekeringen en leasekosten.
De curator onderzoekt een doorstart. De afgelopen dagen kwamen zo’n tien gegadigden in beeld. Volgens Klomp stuk voor stuk bedrijven met voldoende potentie. Met een aantal overnamekandidaten gaan de gesprekken de komende dagen verder. ,,Er zijn twee zeer serieuze gegadigden die een concreet bod hebben neergelegd. En er heeft zich ook nog een derde partij gemeld."
Hij streeft naar overname van het gehele bedrijf en behoud van zoveel mogelijk banen. Hij is hoopvol. ,,Het ziet er niet slecht uit." De bewindvoerder hoopt voor halverwege volgende week uitsluitsel te hebben over een een doorstart.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 28 april

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties