De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiowoensdag, 27 april 2016

Samenwerking christelijke ggz
Drachten - Lelie Zorggroep verkent de mogelijkheid om de ggz-tak onder te brengen bij Eleos, een organisatie voor gereformeerde gezondheidszorg. Dat heeft ook gevolgen voor GGZ In de Bres, die vooral actief is in Noord Nederland en ook in Fryslân.
,,De samenwerking is vooral bedoeld om elkaar te versterken als christelijke ggz-organisaties, maar heeft ook te maken met lagere vergoedingen binnen de ggz", zegt woordvoerder Stephan Bol. Lelie Zorggroep wil zich bovendien meer concentreren op de zorg in verpleeghuizen en zorg aan huis.
De samenwerking tussen beide organisaties levert schaalvoordelen op, zoals kostenbesparing. De intentie is om de ggz onder te brengen in een organisatie. Zowel Lelieland Zorggroep als Eleos hebben vestigingen door het hele land, van Goes (Zeeland) tot Drachten.
Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. De gesprekken tussen beide organisaties zijn nog in een pril stadium. Wel is het de bedoeling dat cliënten in Drachten nog steeds in deze plaats terecht kunnen voor een ggz-behandeling. Of Eleos of In de Bres dit gaat organiseren, is nog onduidelijk.
De organisaties verwachten op korte termijn meer duidelijkheid te geven over hoe de samenwerking eruit gaat zien en welke gevolgen het met zich meebrengt voor cliënten en medewerkers.
Begin deze maand sloten vestigingen van In de Bres in Leeuwarden, Dokkum, Sneek en Almere hun deuren. Sinds 1 april van dit jaar kunnen cliënten uit Fryslân alleen nog in Drachten terecht, waar ook de hoofdvestiging is. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen daar terecht met psychosociale of psychiatrische problemen. De instelling verleent zowel basis ggz als specialistische ggz. Andere merken van Lelie Zorgroep zijn Cruciaal GGZ (voorheen De Driehoek) en STAGG, ontstaan vanuit de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties