De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Economiewoensdag, 27 april 2016

Hoge kosten nekken Sisa Kinderopvang
Grou - Kinderopvang Sisa is gisteren failliet verklaard. De organisatie heeft de zorg over 4500 kinderen in Fryslân en heeft negentig locaties, voornamelijk op het platteland. Kids First Cop Groep uit Groningen neemt een groot deel van de opvang over.
Matthijs Sturms uit Leeuwarden is aangesteld als curator. Volgens hem kan 72 tot 92 procent van de 250 personeelsleden mee naar de nieuwe organisatie. ,,Wel zal er enige flexibiliteit in het aantal uren worden gevraagd." De 140 vrijwilligers en stagiaires kunnen sowieso blijven werken, meldt Sisa zelf in een persbericht.
Welke locaties definitief dicht gaan, is nog niet bekend. ,,Maar het is natuurlijk wel zo dat een locatie die al vijf jaar verlies lijdt, niet mee gaat in de nieuwe organisatie."
Op 1 juni neemt KidsFirst de opvang officieel over. Het personeel is maandag geïnformeerd. Ouders zijn gisteravond bijgepraat.
Sisa heeft naast kinderdagverblijven ook peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en gastouders onder de hoede.
Sturms: ,,De organisatie heeft zware jaren achter de rug en draait sinds sinds 2012 verlies. Begin deze maand werd duidelijk dat er onvoldoende geld was en ben ik aangesteld als stille bewindvoerder."
Welzijn Middelsee
Een van de grootste problemen zijn de hoge kosten voor bijvoorbeeld huisvesting. Ook de overname van 47 peuterspeelzalen van Stichting Welzijn Middelsee medio vorig jaar viel minder gunstig uit dan gehoopt. Zo kreeg Sisa te maken met hoge servicekosten van een aantal huurpanden. Hierop was niet gerekend.
De wijzigingen in de peuteropvang maakten het voor de organisatie ook lastig. Sturms: ,,De gemeenten hebben vrij scherp onderhandeld, zeg maar."
Sisa is actief in elf Friese gemeenten. De nieuwe organisatie is een vrij nieuwe speler in Fryslân en heeft nu alleen een vestiging in Leeuwarden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties