De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Regiodinsdag, 26 april 2016

92 inwoners van Fryslân krijgen lintje
Leeuwarden - Vandaag vindt de traditionele lintjesregen plaats. In Fryslân worden 92 koninklijke onderscheidingen uitgereikt, veel meer dan de tachtig van vorig jaar. Opvallend is het hoge aantal echtparen dat ter gelegenheid van Koningsdag een lintje krijgt.
Vorig jaar lag het aantal koninklijke onderscheidingen tijdens de lintjesregen in Fryslân op een dieptepunt. Voor de eerste keer in jaren werden er toen minder dan honderd lintjes uitgereikt. Dit jaar ligt het aantal onderscheidingen hoger, maar nog steeds onder het gemiddelde van voorheen.
Liefst twintig van de 92 lintjes worden uitgereikt aan twee gehuwden, in totaal krijgen dus tien echtparen een onderscheiding. In één geval krijgen zowel de man als de vrouw zelfs de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, een graad hoger dan de ´normale´ onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 2015 en 2014 kregen nog respectievelijk drie en vijf echtparen in Fryslân een koninklijke onderscheiding. De oudste Friese decorandus vandaag is 82 jaar, de jongste 51.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 26 april

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties