De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 18 april 2016

Hiariej wil waar hij zich meer van voorstelde goed afsluiten
Eigenlijk zat Tom Hiariej al in Cambuurs spelersbus voor het Goffert-stadion toen er een telefoontje kwam. Of hij zijn herstelvoedsel nog even kon laten staan en terug wilde komen naar de catacomben voor een kort gesprekje met het journaille? Dat was net als interviews met andere spelers keurig aangevraagd, alleen bleken de Leeuwarders in alle mixed zone-hectiek even vergeten Hiariej in te lichten. Tekenend voor het seizoen van de 27-jarige voetballer.
Bij FC Groningen raakte hij buiten beeld door een enkelblessure, waarna hij als Cambuur-huurling ook al snel uit beeld verdween. Sinds zijns komst naar Leeuwarden deze winter begon hij slechts in vier van de veertien duels als basisklant. ,,Hoe dat komt?" herhaalde Hiariej de vraag nadat hij in razend tempo terug kwam van bus naar spelerstunnel. ,,Ik ben gehaald door Henk (de Jong, red.), er is nu een andere trainer. Die kiest voor Erik Bakker als verdedigende middenvelder."
Door een schorsing van diezelfde Bakker mocht Hiariej tegen NEC voor het eerst sinds 20 februari weer opdraven in Cambuurs beginopstelling. ,,Persoonlijk was het lekker om weer in de basis te beginnen", klonk het uit de mond van de speler die zei wel te balen van het resultaat. Hij weet de nederlaag deels aan het missen van kansen. ,,We moeten gewoon afdrukken. Of we overtuiging missen in de afwerking? Dat krijg je als je veel verliest. Het zou mooi zijn om eens zelf het openingsdoelpunt te scoren, want als we er nu eerst een tegen krijgen, gaan de koppies vaak hangen."
Hiariej zelf speelde gisteren een rol bij de openingsgoal van NEC. Toen de bal in de 54e minuut na een scrimmage vlak voor de Cambuur-goal bleef liggen was NEC´s Navarone Foor eerder bij het speeltuig dan Hiariej. Foor werkte hem via Christian Santos binnen. Hiariej: ,,Foor was iets sneller. Ik probeerde hem nog te blokken, maar hij schoot over mijn voet heen. De volgende keer moet ik iets scherper zijn."
Het was een van de verbeterpunten die Hiariej na zijn eerste basisplaats in twee maanden constateerde. ,,Ik mis wat wedstrijdritme", zei de speler wiens verhuurperiode aan Cambuur nog geen onverdeeld succes is geworden. ,,Ik had me er ook wat anders van voorgesteld. Mijn persoonlijke doelstelling was veel spelen. Wanneer ik toch tevreden kan terugkijken? Als ik veel minuten heb gemaakt en we in de eredivisie blijven. Ik wil het goed afronden."
Komende zomer keert Hiariej volgens plan terug naar Groningen waar hij een doorlopend contract heeft. Ernest Faber, nu nog actief bij NEC, is daar dan de nieuwe oefenmeester. ,,Nieuwe trainer, nieuwe kansen", zei de middenvelder die voor NEC - Cambuur nog niet met Faber sprak. Ook na afloop gebeurde dat niet. Hiariej keerde snel terug naar de spelersbus. ,,Ik heb honger."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties