De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Sportmaandag, 18 april 2016

Normaal had je alleen Epke, nu heb je liefst vijf medaillekansen
Het Nederlands herenteam plaatste zich in de nacht van zaterdag op zondag voor de Olympische Spelen van Rio. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands mannenteam naar de Spelen gaat. De vrouwen plaatsten zich in oktober 2015 voor het eerst sinds veertig jaar weer voor de Olympische Spelen. Nu rijst de vraag: is meedoen belangrijker dan winnen of kunnen de mannen straks juist ook meedoen voor de medailles?
Berber van den Berg, voormalig topturnster uit Heerenveen:
,,Of ze mee gaan doen om de prijzen, dat weet ik niet. Maar als ze de kwalificatie voor de finale doorkomen, dan moet een plek bij de eerste drie best tot de mogelijkheid horen. Het hangt er natuurlijk van af wie er allemaal meegaan naar Rio. Epke zal waarschijnlijk de oefening op het rek doen, Yuri van Gelder de ringen, maar voor de rest is het nog onzeker. Maar ze gaan er wel naar toe voor de prijzen, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar dit is al een prachtige prestatie. Ik werd vannacht wakker en ben gelijk op Twitter gaan kijken of ze het hadden gered. Van blijdschap heb ik mijn vriend wakker gemaakt en het hem ook verteld. Ik had er al op gehoopt. Vorige week heb ik ze de podiumtraining zien doen, een oefenwedstrijd voor dit. Het oogde heel rustig en het is ze gelukt."
Gerard Speerstra, oud-coach van Zonderland, nu België:
,,Natuurlijk doen ze mee om de prijzen en ik geef ze kans op eremetaal. Met Epke heb je al een Olympisch kampioen in je midden en met Yuri van Gelder een specialist voor in de ringen. Op het onderdeel sprong heb je nog eens Bart Deurloo, die mee kan doen met de bovenste plaatsen. Ik was met de Belgische ploeg aanwezig en omdat mijn focus daar lag, heb ik er niet veel van gezien. Maar ik weet wat ze kunnen en was totaal niet verrast met hun kwalificatie voor Rio."
Gerben Wiersma, bondscoach bij de vrouwen:
,,De prestatie is echt fantastisch. Ik had het gehoopt, maar het moet uiteindelijk wel gebeuren. Alles viel zaterdagnacht bij elkaar. Naast het damesteam nu ook het herenteam. Uniek. Natuurlijk gaan ze meedoen om de prijzen. Vergelijk het maar eens met vier jaar geleden. Toen was Epke de enige met de kans op een medaille, maar nu heb je gewoon vijf kansen op een medaille. Ik heb de hele route naar Rio met bewondering gevolgd en het is het resultaat van een goed gevoerd beleid. Het wordt nog een lastige keuze om te bepalen wie er allemaal naar Rio gaan."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties