De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportzaterdag, 16 april 2016

Geen 'regenboogveters’ bij Heerenveen, mogelijk ook geen Larsson
Heerenveen - Koud was het niet, maar de zon ontbrak gisteren wel bij de training van sc Heerenveen. Dat was jammer, want in combinatie met de lichte regen die op sportpark Skoatterwâld neerdaalde had dat een regenboog kunnen opleveren. Toch ging het daar na afloop ook over, althans over veters in die kleuren. Enkele spelers van Excelsior dragen ze morgen tegen de ploeg van trainer Foppe de Haan. ,,Wij niet", zei die. ,,Maar ik vind het statement voor homo-acceptatie goed. Iedereen is gelijk."
Door Gerard Bos
Een statement, maar dan met betrekking tot zijn fitheid, probeerde Sam Larsson ook te maken. Of hij de uitwedstrijd in Kralingen redt, wordt echter pas later vandaag duidelijk. De Zweed ging vorige week tegen AZ door zijn enkel en trainde nauwelijks. Gisteren wel, zij het individueel.
De Haan: ,,Hij is een twijfelgeval, we moeten even afwachten en dan (vandaag, red.) nemen we een besluit. Ik wil geen risico nemen met hem, want de volgende wedstrijd is ook erg belangrijk."
Die is woensdag, thuis tegen Ajax; volgens De Haan een voor hem bijzonder duel. De Friese oefenmeester was in het verleden namens de Amsterdammers in dienst bij Ajax Cape Town, een Zuid-Afrikaanse partnerclub van de hoofdstedelingen. ,,Maar wedstrijden tegen Ajax heb ik altijd leuk gevonden. En het is natuurlijk wel mijn laatste tegen ze."
Voor Heerenveen staat er in de slotduels nog genoeg op het spel. Want waar het seizoen soms dreigde uit te gaan als een nachtkaars, zijn nu de play-offs voor Europees voetbal nog in zicht. ,,We spelen nog voor iets in de laatste vier duels. Daarom moeten we morgen ook winnen. Excelsior heeft de druk, zij spelen tegen nacompetitie. Ik heb ergens gelezen dat ze dachten dat tegen ons wel punten te halen vielen. Nou, dat ga ik dus wel even aanhalen in onze voorbereiding."
Met misschien daarin dus wel Larsson (De Haan: ,,En anders Slagveer, met Zeneli op links"), maar in ieder geval geen Friese 'regenboogveters’.
Vermoedelijke opstelling: Mulder; Marzo, Otigba, Van Aken, Bijker; St. Juste, Van den Berg, Van den Boomen; Zeneli, Te Vrede, Larsson.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties