De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportwoensdag, 13 april 2016

Aafke Soet: in het wiel van Vos dromen van een topcarričre
Door Daan Rieken
Op foto´s genomen net na de finish is de teleurstelling van haar gezicht te scheppen. Nummer twee Aafke Soet (18) vindt het maar niets dat ze zondag in het criterium van Kessel (Limburg) is gedubbeld door Marianne Vos. Samen zijn ze vroeg in de wedstrijd ten aanval getrokken, maar Soet wil niet afgaan voor de meervoudig olympisch en wereldkampioene en neemt een paar keer hard over. Daardoor moet ze Vos later laten gaan. ,,Echt balen”.
Een paar dagen later heeft teleurstelling plaats gemaakt voor trots bij de jonge Heerenveense wielrenster, die voor het eerst in hetzelfde peloton reed als Vos en ook nog de enige bleek die haar kon volgen. ,,In het begin besefte ik het niet goed. Nu voelt het nog bijzonderder dan zondag. Samen op kop met Vos, iemand naar wie je altijd kijkt op tv, dat is echt heel gaaf."
Ontzag zorgt ervoor dat Soet met Vos in de kopgroep belandt (,,Bij de start wist ik al: zij is hier de beste, die moet ik in de gaten houden"), maar ook dat ze zich kapot fietst en de Rabo Liv-renster weer moet laten gaan na dertig van de 64 kilometer. ,,Toen we samen weg waren, heb ik steeds vol van haar overgenomen. Als Vos een knikje geeft van overpakken, dan wil je wel."
Het jonge Friese talent en de drievoudig wereldkampioene op de weg uit Brabant - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties