De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportdinsdag, 12 april 2016

Topspringers starten Fierljep Akademy
Fryslân krijgt een eigen Fierljep Akademy. Een initiatief van topspringers Ysbrand Galama, Oane Galama en Hannes Scherjon. Het drietal wil talent daarmee dit seizoen een extra trainingsmogelijkheid bieden.
Door Gerard Bos
Een aanvulling op de bestaande trainingen bij clubs, geen vervanging. Dat is de insteek waarmee Scherjon en de beide Galama´s naar eigen zeggen de Fierljep Akademy beginnen. Het drietal, al sinds jaar en dag actief in de top van de fierljepsport, wil talenten uit de topklasse bij het jongens- en meisjesfierljeppen de kans bieden om nog beter te worden dan ze zijn. Niet iedere jonge fierljepper kan zich dus aanmelden. ,,Daar zijn de verenigingen voor. Die plaats willen wij niet innemen", stelt Scherjon. ,,We willen onze kennis als ervaren fierljeppers alleen maar overdragen op de jonge talenten. En op termijn kunnen zij dat ook weer gaan doen, zodat er uiteindelijk een sterkere basis ontstaat voor de sport en het niveau van de fierljeppers in de toekomst nog meer toeneemt."
De Noardburgumer en zijn kompanen uit It Heidenskip (Ysbrand Galama) en Wiuwert (regerend Fries kampioen Oane Galama) zijn - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties