De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodinsdag, 12 april 2016

Raad Dantumadiel tobt nog over ambtelijke fusie
Damwâld - De ambtelijke fusie kan niet zonder discussie worden doorgezet, vindt een deel van de gemeenteraad van Dantumadiel. Nu de bestuurlijke fusie met Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland is afgeketst, moeten de consequenties van alleen een ambtelijke fusie in kaart worden gebracht.
Het college van burgemeester en wethouders stelde na het 'nee´ van de raad dat de ambtelijke fusie 'gewoon´ zou doorgaan, ondanks een motie om de voor- en nadelen nog eens tegen het licht te houden.
SGP-raadslid Tom Bakker gaat twee weken na het 'nee´ zelfs wat verder en stelt nu dat Dantumadiel de ambtelijke fusie helemaal moet vergeten. De geschonden afspraken in het proces zijn genoeg aanleiding om de stekker eruit te trekken. ,,Dit wordt een rare staatsrechtelijke constructie. Er wordt voorgesteld voor twee ton een interim aan te stellen die het proces verder moet helpen, maar willen wij dat wel? Dit moet geen gewoon hamerstuk worden." Hij wil de discussie tijdens de raad van 18 april aanzwengelen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 12 april

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties