De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodinsdag, 12 april 2016

Een maatje is onmisbaar in de strijd tegen schulden
Leeuwarden - 25 euro. Dat is het bedrag waarover Sarah per week kan beschikken. En dat gedurende ruim twee jaar. Met hulp van Paula van de Kamp vecht Sarah tegen de schulden die ze de afgelopen jaren opbouwde. ,,Eigenlijk begon het toen ik in september 2013 een eigen huurhuisje kreeg. Ik had een hele periode bij mijn moeder gewoond, die ik ook hielp met het betalen van de huur. Ik was bij haar terechtgekomen toen mijn ex en ik in 2011 uit elkaar gingen. Op het moment dat ik weer een eigen huisje had, was ik helemaal blut."
Een maatschappelijk werker bezocht Sarah iedere week en zag de stapel ongeopende enveloppen groeien. Via via werd een vrijwilliger van het project SchuldHulpMaatje gezocht. ,,Het eerste dat ik deed toen ik bij Sarah kwam, was ordenen. Er waren twee zakken vol met post en die heb ik in ordners gedaan, om maar een overzicht te krijgen", vertelt Van de Kamp. Maar dat was niet genoeg, want het bleek dat een deel van haar post nog steeds op het adres van haar ex werd bezorgd. Die stuurde de post niet door maar gooide het weg. ,,En daar zaten ook rekeningen en brieven van de belastingdienst bij", zegt Sarah.
Met verschillende partijen werden regelingen getroffen, want een ding was duidelijk: Sarah wilde er op eigen kracht uitkomen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 12 april

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties