De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Sportmaandag, 11 april 2016

Alles is weer mooi voor Foppe en Van den Berg
Na veel heisa over zijn rodekaartenrecord was Joey van den Berg toe aan positief nieuws. Dat maakte hij zelf. Met een mooie goal stond hij bij zijn rentree aan de basis van Heerenveens 4-2 zege op AZ.
Door Daan Rieken
Daar zat-ie dan vorige week zondag. Thuis voor de tv, terwijl zijn teamgenoten honderden kilometers zuidelijker worstelden met Roda JC. De aanvoerder zonder ploeg was blij dat Heerenveen in Kerkrade in ieder geval won. ,,Want", wist Joey van den Berg, ,,een paar weken thuis zitten is nooit leuk. Kijken naar wedstrijden van je eigen ploeg zonder dat je zelf mee mag doen, is een van de moeilijkste dingen die er zijn."
Gisteren mocht hij eindelijk weer meedoen. Na drie duels schorsing vanwege zijn rode kaart tegen FC Utrecht, dirigeerde de middenvelder Heerenveen naar de verdiende thuiszege op AZ. De aanvoerder maakte kort na rust met een mooi afstandsschot 2-0 nadat Ron Vlaar (eigen goal) de score in de eerste helft had geopend. ,,Lekker om weer eens positief in het nieuws te zijn", concludeerde Van den Berg. ,,Het ging de laatste tijd vooral over dat rodekaartenrecord (zeven in zijn loopbaan, red.)." Lachend. ,,Maar ik hoorde dat Sergio Ramos van Real Madrid er al zestien (twintig, red.) heeft gehaald. Wat dat betreft valt het bij mij nog wel mee."
Van den Berg had.... De rest van dit verhaal lees je vandaag in onze sportkatern in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties