De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Sportmaandag, 11 april 2016

Van Aken wil einde aan wisselvalligheid
Die 4-2 in de laatste minuut mag eigenlijk niet meer vallen en toen we een grote kans misten op de 3-1 baalde ik ook. Achteraf maakt het niets uit, maar op het moment zelf word je effe gek."
Door Daan Rieken
Kleine smetjes op Heerenveens overwinning, vindt Joost van Aken, de verdediger die juist zo smacht naar constante prestaties. ,,Het is een wisselvallig seizoen. Voor mezelf en voor het team. De play-offs halen? Dat is nog mogelijk. Maar het is vooral belangrijk dat we in de laatste vier duels deze lijn vasthouden en het seizoen toch nog constant en goed afsluiten."
Met een beetje fantasie staat Van Akens spel symbool voor Heerenveens voetbaljaar. De ene week uitstekend, de andere week ondermaats. De 21-jarige verdediger die zich de voorgaande seizoenen opwerkte tot Jong Oranje-klant, ziet in zijn hamstringblessure de boosdoener. ,,Iedereen zegt dat het tijd kost om na een lange blessure weer op je oude niveau terug te komen", weet Van Aken die eind november na een afwezigheid van zes maanden zijn rentree maakte. ,,Ik dacht dat dat bij mij wel mee zou vallen omdat ik zo hard gewerkt had tijdens mijn revalidatie. Maar ik ben erachter dat ook ik die tijd nodig heb."
Fysiek is hij inmiddels helemaal de oude. Voetbaltechnisch kan het nog een tandje beter. ,,Ik heb ritme nodig. Hoe meer wedstrijden hoe beter. Ik werk iedere week hard en ga ervanuit dat ik mijn oude niveau weer constant ga halen."
Tegen AZ speelde Van Aken een van zijn betere wedstrijden dit seizoen. Samen met Kenneth Otigba had hij eredivisietopscorer Vincent Janssen aardig onder controle. ,,Je weet vooraf dat hij een goede speler is, maar dat moet niet uitmaken. Ik denk dat we hem redelijk tot goed bespeeld hebben."
Duels met AZ hebben voor de Noord-Hollander een bijzonder tintje. Als jongeling liep hij stage in Alkmaar en nog altijd komt hij bij AZ bekenden tegen. Zo speelde Van Aken in de jeugd samen met de zoon van AZ’s assistent-coach en oud-Heerenveen-speler Leeroy Echteld.
Een jaar geleden leek er sprake van een overgang van Van Aken naar AZ. Hoe serieus die berichten waren? ,,Vrij serieus. Maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat Heerenveen en AZ vergelijkbare clubs zijn. Ik heb het in Friesland goed naar mijn zin. Waarom zou je dan veranderen?"

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties