De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportmaandag, 11 april 2016

Defensie Cambuur nu wel goed, maar aanval blijft zorgenkindje
Van de regen in de drup. Zo ging het defensief gezien bij SC Cambuur dit seizoen lange tijd. Vaste waarden vertrokken of raakten zwaar geblesseerd. Huurlingen moesten fit worden, ritme opdoen en wennen. Samenstellingen wisselden, formaties en tactieken ook. Veel en onnodige tegengoals, Cambuur had er zodoende patent op. De laatste weken staat het achterin beter. Het probleem ligt tegenwoordig echter vrin. Zeker nu de degradatiestrijd de climax beleeft en elk punt er n is, moet het aantal gecreerde kansen en de afronding ervan, omhoog.
Door Gerard Bos
Darryl Lachman baalde als een stekker na de nederlaag tegen Ajax (0-1) in Leeuwarden. De van Sheffield Wednesday in de winterstop gehuurde centrale verdediger was niet de enige, zo bleek. ,,Je voelt de teleurstelling in de kleedkamer. Er viel wat te halen, dat besef is er."
Lang hield Cambuur als nummer laatst stand tegen de nummer n. Vooral omdat het organisatorisch goed stond. ,,We gaven weinig weg. Dat is de laatste weken wel vaker zo, dat is de goede kant op gegaan. Voor mezelf moest ik wennen na mijn komst (Cambuur huurt hem sinds januari, red.). Aan het spelen, aan teamgenoten. Ik was zoekende. Inmiddels heb ik ritme en gaat het steeds beter. Ook samen met Martijn van der Laan centraal achterin."
Daarnaast verbaasde Marvin Peersman tegen Ajax vriend en vijand. De linkspoot is de laatste tijd bepaald niet de beste man van het veld geweest, maar nota bene als rechtsback speelde hij zaterdag zowel verdedigend als eindelijk ook aanvallend weer eens beter.
Het probleem is dan ook niet meer de defensie. Wel de aanval. Die werd onthoofd door het vertrek van Bartholomew Ogbeche eind januari. En het zal geen toeval zijn dat de laatste cht uitgespeelde goal van Cambuur (n-tweetje Van de Streek, Ogbeche, Van de Streek) die tegen ADO Den Haag was op 24 januari. Daarna volgden nog wel goals, maar vooral uit afstandschotten en uit spelhervattingen.
Een doelpunt is een doelpunt, maakt niet uit hoe. Maar waar er in de achterhoede nu een solide basis is, ontbreekt... De rest van dit verhaal lees je vandaag in onze sportkatern van het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties