De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportzaterdag, 9 april 2016

Parijs-Roubaix en de spiegel van Tjallingii
Door Daan Rieken
,,Friezen zijn trots," Even blijft de in Leeuwarden geboren Maarten Tjallingii stil. ,,Die trotse inborst: hoe kun je dat inzetten als kwaliteit?"
Nog twee maanden en dan zit de carrière van de 38-jarige LottoNL-Jumbo-coureur erop. Nu is hij nog op en top sportman die wil presteren in de Giro d’Italia en Parijs-Roubaix (morgen), maar vanaf 1 juli wordt Tjallingii coach. Met zijn bedrijf Mii Coaching wil hij mensen in sport en bedrijfsleven begeleiden bij het ervaren van meer succes. Iedereen is welkom. Vandaar zijn openingsvraag aan lezers van deze krant. Als coach hoef je niet altijd pasklare antwoorden te hebben, vindt de in Arnhem woonachtige hardrijder. ,,Een vraag kan ook voor inzicht zorgen. En actie na inzicht zorgt voor verandering. Het gaat erom dat mensen zich bewust worden van de dingen die ze doen. Als ze in de spiegel kijken, kunnen ze zien of die dingen helpen bij het halen van succes of juist niet."
Kijkt Tjallingii, die Fryslân als tweejarige verliet, in de spiegel van zijn eigen loopbaan, dan doemt weer een vraag op. ,,Waarom moest ik acht keer dezelfde mountainbikewedstrijd rijden met hetzelfde resultaat, waarom moest ik mezelf telkens weer teleurstellen voor ik inzicht koppelde aan actie?" Pas op - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties