De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Sportzaterdag, 9 april 2016

Heeft Cambuur reden tot zorg of toch ook optimisme?
Met de onbesliste degradatiekraker tegen De Graafschap achter de rug (2-2) en dus nog altijd met een punt achterstand op de nummer 17, begint Cambuur aan de laatste vijf duels van het seizoen. Kan de rodelantaarndrager de Doetinchemmers nog inhalen om zo directe degradatie af te wenden? Is dat reëel? Aan de vooravond van het thuisduel met koploper Ajax reageert trainer Marcel Keizer op onze redenen tot zorg en op die tot optimisme.
Door Gerard Bos
+ OPTIMISME: programma is in voordeel Cambuur
De Graafschap krijgt nog Groningen, Twente, Utrecht, AZ en Ajax. Cambuur krijgt Ajax, NEC, Willem II, PSV en Excelsior. De duels met Willem II (15e) en Excelsior (16e) speelt Cambuur in eigen huis, De Graafschap heeft een op het oog zwaarder programma. Keizer: ,,Ik ken hun programma. Of De Graafschap misschien zou willen ruilen met ons programma? Och, ik hoef die vraag niet voor die club te beantwoorden. Kijk, wij spelen thuis tegen Willem II en Excelsior inderdaad. Maar ook tegen die teams moeten we als Cambuur zijnde natuurlijk niet denken dat we zomaar even gaan winnen."
- ZORG: nauwelijks goals via uitgespeelde aanval - de laatste was op 24 januari (!)
Wie de doelpunten van SC Cambuur in de afgelopen wedstrijden nader bekijkt, ziet dat die vooral vielen uit spelhervattingen (hoekschop, vrije trap) of via afstandsschoten van Jack Byrne. De laatste keer dat via een fraaie combinatie, dus puur 'voetballend’, iemand vrij voor de goal gezet werd én doel trof, was tegen ADO Den Haag. Sander van de Streek scoorde toen na een mooie aanval uit een één-tweetje met Bartholomew Ogbeche. Inderdaad, zo lang geleden dus: 24 januari (!)
Keizer is het niet geheel eens met onze constatering en definitie van 'uitgespeelde aanval’: ,,Een goal uit een afstandsschot kan ook voortkomen uit goed voetbal. Zoals die van...De rest van dit verhaal lees je in het Friesch Dagblad van vandaag of via deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties