De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Geloof & Kerkvrijdag, 8 april 2016

Duitse kerk eert jarige Jurgen Moltmann (90)
Hannover - De Duitse theoloog Jurgen Moltmann wordt vrijdag negentig jaar. Hij maakte in 1964 furore met zijn boek Theologie der Hoffnung. Het werd een standaardwerk en heeft grote uitwerking gehad in Duitsland - en daarbuiten. ,,De titel van zijn werk is tot een begrip in de theologiegeschiedenis geworden", aldus dr. Heinrich Bedford-Strohm, die hem namens de Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) feliciteert. Een vervolgwerk werd Ethik der Hoffnung.
De in Hamburg geboren Moltmann wordt door zijn zienswijze wel de 'Theoloog van de hoop genoemd. Na de Tweede Wereldoorlog - en zijn verblijf in Engeland van 1945-1948 - keerde hij op zijn 22ste terug naar Duitsland. Daar ging hij theologie studeren. Van 1952-1957 was Moltmann voorganger van Bremen-Wasserhorst. In 1957 werd hij professor in Wuppertal. Daarna kreeg hij een aanstelling in Bonn en van 1967-1994 was Moltmann hoogleraar systematische theologie in Tubingen.
In Bremen is vanwege zijn negentigste geboortedag een tentoonstelling te zien van 15-17 april. In hetzelfde weekend is er een jubileumsymposium in de stad en een speciale kerkdienst in Wasserhorst, de kerk waar Moltmann ooit begon.
Ter gelegenheid van het kroonjaar heeft zijn Duitse uitgever, Gutersloher Verlagshaus, een speciale paperback uitgave van negen theologische werken op de markt gebracht. Het is een eenmalige uitgave.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties