De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportwoensdag, 6 april 2016

Roorda: Laat me hier nog maar even zitten
Na wéér een jaar blessureleed kreeg Geert-Arend Roorda (28) bij Dordrecht een nieuwe kans in het profvoetbal. Toch koos hij deze winter voor een Australisch avontuur. Over een voetballende vakantieganger, die woont als een student.
Door Daan Rieken
Toen Geert-Arend Roorda ruim twee maanden geleden op een vliegtuig met eindbestemming Melbourne stapte, ging er niet veel mee. Een koffer met kleren, wat handbagage en twee paar voetbalschoenen: dat was alles wat-ie bij zich had. Net als een hoofd vol herinneringen. Aan een vroege doorbraak bij Heerenveen, een gewonnen KNVB-beker én ontelbare blessures die de hoop op een topcarrière langzaam deden vervagen.
Roorda´s laatste grote kwetsuur bracht hem richting eerste divisie. Waar hij in de zomer van 2014 hoopte zich bij Cambuur weer als eredivisietopper te bewijzen, bezorgde een afgescheurde achillespees hem wéér een jaar stilstand en revalidatie. Eenmaal hersteld, bood FC Dordrecht de uit Noardburgum afkomstige speler de kans zich op Nederlands laagste profniveau in de kijker te spelen. Dat ging aardig. Met twee goals in veertien optredens draaide de middenvelder eindelijk weer eens een seizoenshelft zonder grote fysieke problemen.
Toch aarzelde hij deze winter niet toen de mogelijkheid zich voordeed om bij Richmond SC op het tweede Australische niveau te gaan voetballen. ,,Ik wilde graag nog eens héél ver weg", vertelt hij na de dinsdagavondtraining vanuit zijn woning in Melbourne. ,,Een nieuwe cultuur, een avontuur helemaal in mijn uppie. Dat leek me mooi."
Acht weken later is Roorda - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties