De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportzaterdag, 2 april 2016

Marzo zal zn 25e verjaardag nooit meer vergeten
Door Bert Kalteren
Het leven lacht Stefano Marzo toe. Het is stralend mooi weer op sportpark Skoatterwld waar sc Heerenveen traint in de aanloop naar het duel met Roda JC. En met een nieuw tweejarig contract in de achterzak is het dubbel genieten geblazen voor de Belg met Italiaanse roots in Friese dienst. Hoe anders was dat ruim anderhalve week geleden, toen Marzo op 22 maart zijn 25e verjaardag vierde en de wereld werd opgeschrikt door de aanslag in Brussel.
,,Het was een verjaardag die ik nooit meer zal vergeten", zegt Marzo, die het gebeuren vanuit het stadion van Heerenveen op de voet heeft gevolgd. ,,Ik was licht geblesseerd en heb die dag binnen getraind in het krachthonk op de fiets. Daar staat ook een televisie. Ik heb gefietst en televisie gekeken. Met verbazing en ontzetting heb ik de hele dag de verslaggeving gevolgd", vertelt de verdediger over de brutale aanval in de Belgische hoofdstad.
,,Het is toch je land van herkomst dat wordt aangevallen door terroristen. Ik heb daar geen familie of bekenden wonen, maar het komt op die manier wel heel dichtbij. En dan wil je natuurlijk alles weten", zegt Marzo, die nauwelijks tijd had om zijn verjaardag te vieren. ,,Ik vind dat op zon dag de televisie in het krachthonk wel aan mag staan, want er zijn belangrijke zaken in de wereld dan voetbal.
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties