De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Geloof & Kerkzaterdag, 2 april 2016

NBG houdt Elfstedentocht rond ‘Samenleesbijbel’
Haarlem - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) houdt op zaterdag 28 mei een Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht kunnen kinderen op ervaren hoe bij elke stad een Bijbelverhaal tot leven komt.
,,Als je aan de Elfstedentocht denkt, denk je aan beweging en actie. En dat past goed bij de Samenleesbijbel", licht Mark Koelewijn toe, coördinator van het evenement namens het NBG. De Samenleesbijbel bevat de tekst van de Bijbel in Gewone Taal met ruim vijfhonderd pagina’s extra materiaal aan opdrachten, vragen en proefjes voor kinderen van zo’n acht tot twaalf jaar. Deze bijbel verscheen vorig jaar en is bedoeld om kinderen en volwassenen helpen om samen de Bijbel te lezen.
,,Bij onze Elfstedentocht ‘klunen’ (groot)ouders en kinderen met elkaar van stad naar stad, en van opdracht naar wedstrijdje en theatershow", vertelt Mark Koelewijn. ,,In meer dan elf plaatsen zijn onder meer doe-opdrachten, natuurkundige proefjes, verhalen, liedjes en spelletjes, gebaseerd op de Samenleesbijbel."
Schaapherder
In elke plaats wordt een link gelegd tussen een Bijbelverhaal en de omgeving. Zo kunnen kinderen op een boerderij in Hilaard ervaren hoe het is net als David schaapherder te zijn. De muren van de vestingstad Sloten zijn het toneel voor 'de muren van Jericho, in Heeg ervaren kinderen het verhaal van Jona en in IJlst voert een theatergezelschap het scheppingsverhaal op.
Koelewijn: ,,Leeuwarden staat bekend om Grutte Pier. In de Bijbel staat ook een verhaal over een strijder van formaat: Goliat. Kinderen kunnen in deze stad net als David een eigen slinger maken, en proberen ermee blikjes omver te werpen."
Naast spel en ontspanning zijn er ook andere activiteiten. ,,In het dorpshuis van Goënga gaan kinderen met hun (groot)ouders in gesprek over Jozef die in de put zit. Iedereen zit weleens in de put, maar hoe kom je er weer uit? Na afloop is er tijd voor een potje kaatsen op het kaatsveld. Zo wordt in- en ontspanning afgewisseld."
De Elfstedentocht met de Samenleesbijbel wordt georganiseerd door tientallen vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap, en ook lokale kerken helpen mee. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. De toegang is gratis, wel is opgave nodig.
Meer informatie en aanmelden (vanaf half april): www.bijbelgenootschap.nl/elfstedentocht

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties