De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportvrijdag, 1 april 2016

'Superblije’ Westra: ik was wel toe aan een zege
De Panne - Een omhelzing, een grijns en een duim omhoog. De blijdschap was duidelijk zichtbaar bij Lieuwe Westra toen gisteren bleek dat hij na de afsluitende tijdrit de eindwinnaar was van de Driedaagse De Panne-Koksijde. De Friese wielrenner was echter meer dan alleen blij. Opluchting, dát was ook een woord dat van toepassing was op hem. ,,Ik voelde de druk en was zenuwachtig. Dat heb ik anders niet zo, maar ik had nu van tevoren echt zweethandjes, hoor."
Door Gerard Bos
Spanning, dat was er dus zeer zeker bij de coureur van Astana. Gezonde spanning, spanning ook omdat hij zo graag na een jaar zonder zege weer eens iets op zijn palmares wilde bijschrijven. De Driedaagse, al twee keer door hem afgesloten als de nummer twee, stond voor dit jaar daarom rood omcirkeld in zijn agenda.
Gisteravond, toen de meeste plichtplegingen voorbij waren, vertelde Westra honderduit over zijn overwinning en waarom die zo belangrijk voor hem was. De druk die hij voelde had naar eigen zeggen te maken met zijn persoonlijke ambitie om de koers te winnen, maar ook zeer zeker met het werk dat zijn teamgenoten in de eerste dagen voor hem deden.
Westra: ,,De ploeg heeft het geweldig gedaan, de jongens hebben niet 100 maar 200 procent voor me gereden. Dan weet je dat jij het vervolgens zelf moet laten zien in de tijdrit. Het was aan mij om het karwei af te maken. En dat heb ik gedaan. De ploeg weet daardoor ook dat ze beloond wordt wanneer ze zo voor mij rijdt. Daar ben ik echt heel erg blij mee, dat ik ook dat heb laten zien nu."
Het scenario.... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties