De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportvrijdag, 1 april 2016

Barto en Bakens koesteren de herinnering aan 14 april 2013
De Graafschap versus SC Cambuur, dat is de nummer 17 van de eredivisie versus de nummer 18. Twee teams, gescheiden door n punt, strijdend tegen rechtstreekse degradatie. Een cruciaal duel dus en dat brengt herinneringen boven. Want bij De Graafschap - Cambuur gaan de gedachten al snel terug naar 14 april 2013. Ook bij huidig Cambuurspeler Martijn Barto en bij zijn toenmalige ploeggenoot Tim Bakens, tegenwoordig jeugdtrainer bij uitgerekend De Graafschap.
Door Gerard Bos
Zo belangrijk als het duel voor beide teams - zeker voor rodelantaarndrager Cambuur - morgen is tegen degradatie, zo belangrijk was het treffen drie jaar geleden juist wat betreft rechtstreekse promotie. ,,Want", zegt Bakens terugkijkend op de destijds zwaarbevochten 1-2 overwinning van Cambuur, ,,dr begon voor ons voor mijn gevoel de weg naar het kampioenschap."
De voormalige verdediger van niet alleen de Leeuwarders maar k De Graafschap, was door het dolle heen na de zege die in de voorlaatste minuut pas tot stand kwam. ,,We waren allemaal enorm euforisch", weet hij nog. Het feest werd uitbundig gevierd met het uitvak; Bakens en ook Barto kropen bijkans door de wand van plexiglas om hun vreugde met de fans te delen.
Die laatste herinnert zich de enorme ontlading en lacht: ,,Het was heel uitbundig. Natuurlijk omdat we wonnen, maar dit was anders dan anders. De zege zorgde voor een besef dat het wel eens erg leuk kon worden, die slotfase van het seizoen."
Barto doelt daarmee op de titelstrijd. Net als Bakens meent de spits dat door de winst er iets van geloof en hoop kwam; spelers en supporters realiseerden zich ineens dat de titel erin zat. Die kwam er uiteindelijk ook, nadat Cambuur de laatste zeven duels wist te winnen.
,,En dan is dit een wedstrijd die.... De rest van dit verhaal lees je in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties