De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiovrijdag, 1 april 2016

Open Heilige Huizen laat kinderen kennismaken met gebouw en geloof
Sneek - Elk jaar doet Sneek in september mee aan de Open Monumentendag. Kinderen blijven dan meestal thuis, viel het organiserende comité op. Jammer, want Sneek heeft heel wat te bieden als het om cultureel erfgoed gaat.
Om meer kinderen te interesseren voor de Sneker monumenten is het project Open Heilige Huizen bedacht. In dit project maken kinderen kennis met drie bijzondere gebouwen in Sneek: de rooms-katholieke Sint-Martinuskerk, de Martinikerk en de Ayasofya Moskee. Voor die drie gebouwen is gekozen, omdat de kinderen dan tegelijkertijd kennismaken met de drie bijbehorende religies.
Dat laatste kan geen kwaad, meent Annemarie van der Reijden. Zij is hoofd bij Akte2, het projectbureau van Cultureel Kwartier Sneek. Akte2 ontwikkelde speciaal voor Open Heilige Huizen lesmateriaal voor de basisscholen in Sneek. Het materiaal bestaat uit een lesbrief en een werkboekje en is in principe bedoeld voor kinderen van de groepen 5 en 6.
Het lesmateriaal is tot stand gekomen na intensief overleg met de twee kerken en de moskee, vertelt Van der Reijden. ,,Dat is ook logisch. Je moet natuurlijk wel goed verwoorden wat protestanten, rooms-katholieken en moslims geloven. Dan kan daar in de les over worden gepraat. Tegelijkertijd staan we stil bij wat de verschillende religies verbindt. Dan komen we uit bij de opdracht om je naaste lief te hebben. Die opdracht geldt voor elke gelovige en dat benadrukken we ook."
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties