De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Geloof & Kerkvrijdag, 1 april 2016

Ontmoeting in Holwerd rond hoopvolle verhalen over compassie
Holwerd - Inspiratie, muziek, bezinning en ontmoeting. Dat zijn de ingrediënten van de bijeenkomst Kom voor Passion! die vanavond de in theaterzaal van multifunctionele accommodatie de Ynset in Holwerd wordt gehouden.
De titel is een knipoog naar het muzikale paasspektakel The Passion dat vorige week in Amersfoort werd gehouden en inmiddels bekend is bij een breed publiek. ,,De bijeenkomst staat in het teken van compassie vanuit passie", vertelt ds. Maarten Boersema van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) van Blije-Holwerd. ,,Het gaat over compassie tonen aan de medemens vanuit het christelijk geloof. Juist wanneer je omziet naar de ander, ontmoet je ook God."
Tijdens de avond zullen ,,realistische, hoopvolle verhalen" klinken. Zanger en schrijver Matthijn Buwalda, ambassadeur van de christelijke hulporganisatie Compassion, verhaalt en zingt over compassie buiten de grenzen. Hij zal onder meer vertellen over een jongen die hij ontmoet heeft in Kenia.
In de straat
Maarten Boersema spreekt over omzien naar elkaar binnen Nederland. ,,Denk aan omzien naar de vreemdeling, de arme, of zieke in je eigen dorp of stad."
De avond is een initiatief van drie predikanten uit Fryslân: Boersema, Jan Douwe van ’t Zand (christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt Sneek) en Herbert Meerveld (cgkv Harlingen). ,,De aanleiding was behoefte aan ontmoeting tussen christelijke jongeren en jongvolwassenen in de regio", vertelt Boersema. Maar ook volwassenen zijn welkom.
,,Vanuit Harlingen, Sneek en Franeker rijdt er een touringcar naar Holwerd, zodat de ontmoeting al in de eigen plaats begint", aldus de predikant.
In de theaterzaal van mfa de Ynset is plek voor driehonderd mensen. Aanmelden is niet nodig.
De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte voor de onkosten. Wat overblijft komt ten goede aan Compassion

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties