De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportzaterdag, 26 maart 2016

Heerenveen licht optie van verdediger Warmolts niet
Heerenveen - Stephen Warmolts keert komend seizoen hoogstwaarschijnlijk niet terug bij sc Heerenveen. De centrale verdediger kreeg gisteren te horen dat de club de eenjarige optie in zijn aflopende contract niet licht. Warmolts is daarvoor vanaf deze zomer transfervrij. De 21-jarige speler komt dit seizoen op huurbasis in de eerste divisie uit voor Helmond Sport. Hij speelde sinds 2009 voor Heerenveens jeugdopleiding, maar maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht.
Beter nieuws was er voor oud-Heerenveenspeler Wouter Marinus. Hij krijgt bij PEC Zwolle een nieuw contract. De middenvelder maakt ind e Hanzestad een uitstekend seizoen door waarin hij zicht ontpopte tot een vaste waarde. De Zwolse voetbalclub is bovendien met Marinus in gesprek over een nieuw contract dat hem nog langer in Zwolle moet houden .
Keeper Kevin Begois en verdediger Dirk Marcellis spelen overigens ook volgend seizoen bij PEC. Van Boy de Jong, Abdel El Hasnaoui, Samet Bulut en Boban Lazic neemt de club uit Zwolle na de zomer wel afscheid.
Oud-Cambuurspeler Mart Dijkstra had gisteren ook goed nieuws. Zijn club Sparta, hard op weg naar de titel in de eerste divisie, brak zijn contract open en verlengde het tussentijds met een extra jaar, tot de zomer van 2019. Trainer Alex Pastoor ziet veel kansen voor de middenvelder. ,,Mart is een echte teamplayer en heeft zijn plafond nog lang niet bereikt. Met onder andere zijn instelling en mentaliteit is er nog voldoende ruimte voor progressie."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties