De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Sportvrijdag, 25 maart 2016

Elf man weg bij Cambuur, maar toch ook weer niet
Leeuwarden - Vijf aflopende contracten die niet worden verlengd, zes opties die niet worden gelicht; dat is wat SC Cambuur gisteravond bekend maakte. Toch is de kans aanwezig dat een flink deel ook na de zomer in Leeuwarden speelt. Zélfs als dat in de eerste divisie zou zijn, stelt technisch directeur Henry van der Vegt.
Door Gerard Bos
Dat de verbintenissen van André Krul, Marlon Pereira, Calvin Mac-Intosch, Furdjel Narsingh en Martijn Barto niet worden verlengd en de opties in de aflopende contracten van Vytautas Andriuskevicius, Kai Heerings, Berend Schootstra, Mikhail Rosheuvel, Jergé Hoefdraad en Valmir Berisha niet worden gelicht, is geen verrassing. Het gaat om een formele opzegging, zoals dat heet. Clubs moeten voor 1 april aan spelers laten weten wat er met hun aflopende contract staat te gebeuren.
Van der Vegt: ,,We zijn echter met een aantal jongens in gesprek over verlenging. Dat kan, ondanks deze formele opzeggingen." Alleen voor de nu al verhuurde Kai Heerings is geen toekomst in Leeuwarden.
Te duur
Van der Vegt wil op namen desgevraagd niet in gaan. Het lijkt echter niet ondenkbaar dat het om bijvoorbeeld Calvin Mac-Intosch (door trainer Marcel Keizer al ooit meegenomen naar Cambuur), Martijn Barto (ervaren clubman) en misschien ook wel de van een achillespeesblessure herstellende Marlon Pereira (nieuw contract zal niet veel kosten) gaat.
Niemand van de elf spelers heeft volgens Van der Vegt overigens aangegeven hoe dan ook zélf te willen vertrekken. Toch is het logisch om.... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties