De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportvrijdag, 25 maart 2016

Het kwartje moet nu vallen voor Drachtster 'girls’
De vrouwen van Drachtster Boys timmeren al een aantal jaar aan de weg in de eredivisie, het hoogste niveau van de zaalcompetitie. Een prijs leverde dat evenwel nog niet op. Daarin moet vanavond in sporthallen Zuid in Amsterdam verandering komen. Op die locatie moet de ploeg van trainer Symen Abe Hoekstra het in de bekerfinale opnemen tegen 'thuisclub’ OS Lusitanos.
Door Bert Kalteren
Binnen het team leeft de overtuiging dat het, na een aantal mislukte pogingen, nu maar eens moet gebeuren. ,,We zijn er wederom dichtbij en het kwartje moet nu maar eens vallen", vindt Sylvia van der Geest. De 34-jarige routinier uit Leeuwarden is bezig aan haar vijfde seizoen bij de Boys. ,,Hier doe je het voor. We hebben er met z’n allen keihard voor gewerkt en zijn nu in de positie om prijzen te pakken. Dat zou loon naar werken zijn."
Van der Geest speelde als veldvoetbalster drie interlands (onder 19) en kwam via LAC Frisia 1883 en MVK ‘29 bij het Groningse Oranje Nassau terecht, waar ze tien jaar speelde. Daarna maakte ze de switch naar de zaal. ,,Het kader is goed en het ziet er steady uit. En als je ambitieus bent, wil je in de eredivisie spelen en prijzen pakken." ,,Iedereen staat er positief in en ik voel de overtuiging dat het dit keer wel gaat lukken", zegt teamleider Cor Kramp.
Hij is een... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties