De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Cultuurwoensdag, 23 maart 2016

Pier21 brengt Friestalige versie toneelstuk 'Doek!’
Leeuwarden - Stichting Pier21 komt dit najaar met een Friestalige versie van Doek!, de succesvolle toneelvoorstelling van scenarioschrijfster Maria Goos. Tamara Schoppert en Hilbert Dijkstra spelen in deze komedie de twee acteurs, Lies en Richard, die na 25 jaar opnieuw het toneelstuk repeteren waar ze vroeger triomfen mee hebben gevierd. Ze zijn elkaars grote liefde, maar kunnen niet met elkaar leven.
Het oorspronkelijke, Nederlandstalige toneelstuk ging in 2011 in première, met Peter Blok en Loes Luca in de hoofdrollen. Het toneelstuk won de Avro Toneel Publieksprijs en beleefde een jaar later een reprisetournee. Ook volgde er een Duitstalige versie (Der letzte Vorhang) die tot de drie beste toneelstukken van seizoen 2013-2014 werd gekozen.
Gurbe Dijkstra schreef de Friese vertaling van Doek! Froukje van Houten neemt de regie op zich. De première is op zaterdag 29 oktober in Theater Sneek. Doek! is de vijfde productie van Pier21. Momenteel speelt Life is beautiful met Klaasje Postma en Pauli Yap. Daarnaast zijn Freark Smink en Joop Wittermans op reprisetournee met Feteranen. Eerdere voorstellingen waren De emigrant en Ja-mei-my.
Momenteel is de oorspronkelijke versie van Maria Goos opnieuw in de theaters te zien.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties