De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Sportmaandag, 21 maart 2016

Heerenveen geeft thuis weer niet thuis
Na het verdienstelijke gelijkspel van een week eerder tegen PSV gaf sc Heerenveen zaterdag in het eigen Abe Lenstrastadion weer eens niet thuis. Heracles Almelo was, net als de afgelopen drie seizoenen, de baas in het Friese Haagje (0-1).
Door Bert Kalteren
Heerenveen De ene week is de andere niet. Daar waar Heerenveen vorige week in Eindhoven nog met opgeheven hoofd het veld verliet, moest de ploeg van trainer Foppe de Haan een week later voor eigen publiek tegen Heracles diep door het stof. De bravoure was verdwenen en de eigen vertrouwde omgeving werkte verlammend op de ploeg. ,,Ze willen thuis wel de pannen van het dak spelen, maar konden niet. We leken wel bang om te voetballen", zei de Friese oefenmeester.
Het is wisselvalligheid troef. Dat wat eerder Dwight Lodeweges niet lukte, blijkt ook voor De Haan vooraleerst een te grote opgave. Met name in de thuisduels zakt zijn ploeg dikwijls door de ondergrens. Er werd na de winterstop voor eigen publiek alleen gewonnen van Willem II, want toen slaagde Heerenveen er nog wel in zich na een abominabele eerste helft op te richten en de zaak recht te zetten. Maar dat is er de laatste twee thuisduels (FC Utrecht en zaterdag Heracles), waarin de Friese ploeg zelfs niet eens tot scoren kwam, niet meer bij.
Een pijnlijke constatering, vond ook De Haan. ,,De spelers willen heel graag, maar ik denk dat ze heel veel druk meenemen op het veld. Misschien staat er wel te veel spanning op een thuiswedstrijd", aldus de oefenmeester van Heerenveen, die toegaf dat zijn ploeg onderhand voer voor psychologen is. Hij vindt niet dat zijn ploeg te jong of te gemakzuchtig is. ,,Maar het hoort kennelijk bij deze groep. Misschien hebben ze wel te weinig vertrouwen."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties