De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportmaandag, 21 maart 2016

Cambuur is al radeloos, nu ook bijna reddeloos
Wie geeft er na het zwakke optreden in het 0-1 verlies tegen Roda JC nog wat voor de kansen van Cambuur op het ontlopen van directe degradatie? Een zege op De Graafschap is nu vereist; anders is de ploeg niet alleen radeloos, maar ook reddeloos.
Door Gerard Bos
Een fluitconcert na het eindsignaal, boe-geroep bij het lopen van de 'ereronde’. Of, in dit geval, een wandeltocht die meer iets weg had van een walk of shame. Van letterlijk en figuurlijk alle kanten werd de spelers van SC Cambuur zaterdagavond na de 0-1 nederlaag tegen Roda JC duidelijk gemaakt dat het Leeuwarder publiek niet blij was. Het nog kunnen afwenden van directe degradatie door de huidige nummer laatst in de eredivisie wordt met de week moeilijker. En die wetenschap zorgt voor veel onvrede.
Laten we wel zijn: je zult maar Cambuursupporter zijn en voor dag en dauw stad en land afreizen in een bus of auto om je club vervolgens uitwedstrijd, na uitwedstrijd, na uitwedstrijd te zien verliezen. En om dan vervolgens ook na thuisduels weer met een katterig gevoel op de fiets, in de auto of met de benenwagen huiswaarts te keren. Want wéér verloren in het eigen stadion, daar waar het zogenaamd zo kan spoken en waar kunstgras volgens de critici van die ondergrond nog altijd een voordeel zou opleveren.
Ach ja, wie het spel van zaterdagavond zag en de amusementswaarde (of gebrek daar aan) wordt vanzelf gelaten en stil. Dat was het namelijk in eigen huis opvallend vaak tegen Roda JC, zeker in de slotminuten. Toen was het on-Cambuurachtig rustig. Heus niet de hele tijd, maar er leek een deken van berusting over de arena te zijn gevallen. Het gevoel van: wéér een nederlaag.
,,Je moet de mensen ook.... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties