De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportmaandag, 21 maart 2016

Fanatieke Streppel dacht aan kantinejuf en tennistoernooien
Jurgen Streppel wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen, zo bleek afgelopen week. De huidige coach van Willem II wordt de opvolger van Foppe de Haan, maar is in Fryslân een relatief onbekende naam. Wat voor een man staat er volgend jaar eigenlijk aan het roer in het Abe Lenstra Stadion?
Arjan Ebbinge, teamgenoot van Streppel bij Helmond Sport in het seizoen 2002-2003:,,Ik ken Jurgen als een heel fanatieke teamspeler, die in het veld écht tot het gaatje gaat om te winnen. Heel fanatiek. Ik stond daarom ook liever niet tegen hem als voetballer, want hij wilde nog weleens een gemene opmerking maken om je uit het spel te halen. Naast het veld ken ik Jurgen als een betrokken, fijne jongen. Hij organiseerde bijvoorbeeld tennistoernooien en deed alles om jongens buiten het veld betrokken te maken bij de club. Hij was ook het type dat wat organiseerde voor de kantinejuffrouw als die ziek was. Ik denk dus dat Heerenveen de juiste trainer binnengehaald heeft."
René van Rijswijk, teamgenoot van Streppel bij RKC Waalwijk van 1993 tot 1995:
,,Jurgen was een gangmaker binnen de groep, een leuke vlotte vent. Als spelers was hij multifunctioneel inzetbaar. Normaal was hij spits, maar als we bijvoorbeeld tegen NAC speelden, moest hij als kopsterke speler als verdediger Pierre van Hooijdonk uitschakelen. Daar heeft hij als trainer misschien wel voordeel bij gehad, dat hij in meerdere posities voetbalervaring heeft opgedaan. Je zag niet meteen aan hem dat hij ook een trainer zou worden, dat had ik bijvoorbeeld bij Alfred Schreuder wél. Bij hem ging het meer dan alleen over tactiek. Hans Vonk was in die tijd ook teamgenoot van ons bij RKC Waalwijk, daar zullen ze elkaar nog wel van kennen."
Brian Tevreden, teamgenoot van Streppel bij Telstar in het seizoen 1993-1994:
,,Als speler ging Jurgen altijd voorop in de strijd. Ook was hij niet vies van een harde tackle. Je kunt hem vergelijken met Gertjan Verbeek, qua speler, maar ook als coach. Beiden hebben discipline en saamhorigheid hoog in het vaandel staan. Daarnaast laat hij bij Willem II zien dat hij een ploeg verzorgd voetbal laat spelen en op die manier ook het publiek wil vermaken. Dat zien ze graag in Heerenveen. Verder zegt hij waar het op staat en dat is een goede eigenschap als trainer. De tijd zal het uitwijzen, maar ik denk dat Jurgen van toegevoegde waarde is bij Heerenveen."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties