De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Sportmaandag, 21 maart 2016

De Graafschap - Cambuur: Hopen op scenario van 14 april 2013
Bijna zorgde het nog voor een smile toen hij er zaterdag na Cambuur - Roda JC (0-1) aan werd herinnerd. ,,Maar", zei spits Martijn Barto, ,,die glimlach op mijn gezicht komt er vanavond niet meer." Een minzaam knikje, daar bleef het bij. En toch, zo erkende de aanvaller van de Leeuwarders toen het ging om de aanstaande cruciale degradatiekraker tegen De Graafschap, een scenario als dat van bijna drie jaar geleden zou mooi zijn.
Door Gerard Bos
Het was op 14 april 2013. Cambuur was verwikkeld in de strijd om de titel in de eerste divisie. Maar zou het lukken om die succesvol af te sluiten? Winst op De Graafschap was dan noodzakelijk. Barto scoorde de 0-1 voor rust, Parzyszek maakte een kwartier voor tijd 1-1. Weer Barto maakte in de voorlaatste minuut de winnende 1-2. De rest is bekend: Cambuur werd kampioen.
Misschien dat hij over twee weken wel weer zo’n heldenrol vervult. Ook dan is het De Graafschap - Cambuur en ook dan is het een cruciaal duel. Nu juist in de strijd om directe degradatie uit de eredivisie te voorkomen. Een ‘must-win’ game. En, ja: in theorie kun je als ploeg verliezen en daarna alsnóg de laatste plaats ontlopen. Maar waarschijnlijker is het dat de verliezende ploeg een zodanige tik krijgt dat de strijd zo goed als of zelfs helemaal gestreden is voor wat betreft de rode lantaarn.
Cambuur wil die op 2 april echter meenemen om die dan na een zege ergens in de krochten van De Vijverberg achter te kunnen laten. Maar hoe realistisch is dat na het zwakke optreden in de nederlaag tegen het ook bepaald niet geweldige Roda JC? Wat moet er gebeuren in de komende twee weken, behalve het leegmaken van de koppen? Toch maar weer het systeem veranderen van 4-4-2 naar 4-3-3 met vleugelspelers?
,,Pfff, dat weet ik niet, dat is aan de trainer (Keizer: ,,We gaan het zien, ik sluit niks uit"). We zullen hoe dan ook een goed strijdplan moeten hebben", zei Barto. ,,We staan één punt achter De Graafschap en dat is in te halen. Daar moeten we aan vasthouden."
Vaak waren er ook lichtpuntjes waar Cambuur aan kon vasthouden na een nederlaag. Zaterdag echter niet, zag Erik Bakker. ,,Ik heb weinig positieve dingen gezien", klonk het. De captain oogde moedeloos. ,,Zover is het niet, maar het einde komt nu wel in zicht. En weer sta ik hier hetzelfde te vertellen als zo vaak na verlies. Het was een pijnlijke avond. En het was heel slecht. Over twee weken moet het beter. Hoe? Geen idee, daar is het nu te vroeg voor."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties